Değişik ülkelere ait ve farklı lezzet arayanlara dair ilginç bir tarif stromboli. Görünüşü güzel, fastfood tarzı ile ilgi çeken doyurucu bir ara yemek. Hazırlanışı basit, yapımı zevkli olan bu aperatifi seveceksiniz. Çocuklara hemen hazırlayacabileceğiniz stromboli tarifi hazır.
Stromboli için malzemeler:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 fesleğen yaprağı
- 1 yumurtanın sarısı
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 5 dilim hindi jambon
- 5 adet domates
- 3 adet taze soğan
- 1,5 ekmek hamuru
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Pul biber
Stromboli nedir nasıl hazırlanır?
Kuru soğanları soyun ve yıkayın ardından ince ince
doğrayın böreklik gibi. Daha sonra bir tava yardımı ile soğanları az bir şey zeytinyağı ile kavurun. Daha sonra kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi küp şeklinde doğrayıp tavadaki soğanların üzerine ilave ediyoruz.
Kısık ateşte 12-13 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyip karışımı soğumaya bırakıyoruz. Bunları yaptıktan sonra ise ekmek hamurumuzun hazırlanışına geçiyoruz.
Hamuru önce unlanmış düzgün bir tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz. Dikdörtgen hamurumuzun içine pişirdiğimiz domates soğan karışımının bir kısmını yayıyoruz. Karışımın diğer bir kısmını ise sos olarak ayırın.
Domates soğan karışımının üzerine jambon dilimlerini dizdikten sonra, kaşar peyniri de bu tabakanın üzerine serpip üzerine bir de fesleğen yapraklarını diziyoruz. Daha sonra hamurumuzu açılmayacak şekilde rulo haline getirip, yağlı kağıt üzerine fırın tepsisi ile birlikte önceden 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Elbette ki hamuru fırına koymadan önce üstünü yumurtalamayı unutmuyoruz. Hamur kızardıktan sonra fırından alıp, kalan domates harcımızı üzerine döküp, stramboliyi sıcakken dilimleyin ve artık servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder