Bu Blogda Ara

Köstebek pasta tarifi



Köstebek pastayı yapması birazcık zamanınızı alabilir fakat kendi zevkinize göre tasarlayabilir ve yapabilirsiniz. İster muzlu, ister kivili, ister çilekli veya diğer meyveler ile yapabilirniz. Eğlenceli köstebak pasta tarifi görünüşü toprak yığını gibi küçük bir tepeciği andırır. Sanki köstebek yuvasına benzer yani. Bu nedenle adı köstebek pasta diye kalmış ve öyle bilinir.
Eğlenceli Köstebek Pasta TarifiBu eğlenceli yemesi aşırı güzel minnoş küçük pastaları yapmaya ne dersiniz ? hadi tarifimize bakalım.
Köstebek pasta için malzemeler:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kreması için malzemeler;
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 2 adet muz kivi, çilek mevsim meyvesi de olabilir
Köstebek pasta tarifi nasıl yapılır?
Büyük bir kapta toz şekeri ve yumurtaları iyice karıştırın mixer ile. Sırasıyla; ayçiçek yağı, süt, kako, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Tereyağı ile yağladığınız yuvarlak fırın kalıbına kek karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin.
Pastanın kremasını hazırlamak için; süt, buğday nişastası, un, toz şeker ve toz krem şanti karışımını orta ateşte sürekli karıştırarak 10- 12 dakika koyulaşana kadar pişirin.
Pişen keki fırından alıp soğutun ve kekleri kalıptan çıkartın. Kekin kenar kısmından birkaç cm. pay bırakarak orta kısmını, tabanına zarar vermeden bir kaşık yardımıyla çıkartın ve daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
Muzları doğrayıp kekin ortasına yerleştirin. Hazırladığınız kremayı kekin her yerine sürün. Tüm işlemler bittikten sonra dinlendirip buzdolabına atın. Yaklaşık 1 saat dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder