İtalyan pastalarının lezzeti tüm Dünya’da kabul görmüştür. Makarna basit görünen fakat özel soslar ile yapılan çok güzel bir yemektir. İşin sırrı sadece sos ile bitmiyor. Makarnanın iyi olması ve ne kadar el yapımı olursa o kadar iyi olur makarna. Tıpkı köylerimizde büyüklerimizin erişte kesip bize göndermesi gibi. Özel soslu spagetti tarifi ile farklı lezzetler tadabilirsiniz.
Özel soslu spagetti için malzemeler:
- 1 paket makarna, elbette çubuk makarna
- sıvı yağ
- tuz
- su
- Özel sosu için malzemeler;
- 5 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 4 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı köri sosu
- 1 çorba kaşığı fesleğen kurusu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- tuz
Özel soslu spagetti tarifi nasıl yapılır?
Geniş bir tencereye su ve tuzu ilave edip ocağa kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca 1 paket makarnayı tencereye atın ve 15 dakika kaynatın. Makarna pişerken sosu hazırlamaya başlayalım.
Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı alarak ocağa koyalım ve üzerine ince yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine ince doğranmış sarımsak ve biberleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Daha sonra domatesleri yıkayıp kabuklarını soyarak yemeklik doğrayın ve soğanların üzerine ilave edin. Ardından salça, baharatlar ve tuz ekleyerek sosumuzu kısık ateşte hafif suyunu çekene kadar pişirin.
Ardından haşlanmış olan makarnaları süzdürerek tencereye alalım ve yapışmalarını önlemek için üzerine sıvı yağ ve tuz gezdirerek karıştırın. Spagettileri makarnayı servis tabağına aldıktan sonra sosu üzerine itina ile dökün, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder