Ustalıkla kızartılıyor: Ciğer Tava / Edirne
Osmanlı’ya
yüz yıla yakın başkentlik yapan Edirne’nin en ünlü yemeği ciğer tava
için bile bu kente gelinir. Trakya’da otlayan süt danalarına ait
ciğerler kağıt gibi incecik kesilerek sıvı yağda ustalıkla kızartılıyor.
Eski usul: Tekirdağ Köftesi / Tekirdağ
Son
yıllarda dondurulmuş olarak market raflarında bile bulunan Tekirdağ
köftesi fabrikasyon üretimle birlikte eski tadı-tuzunu kaybetti.
EDİRNE : SATIR KÖFTE
Jüri:
Mehmet
Yaşin - Hürriyet Seyahat yazarı, Vedat Milor - Gurme, TV programcısı,
Sahrap Soysal - Hürriyet yemek yazarı, Recep Gürkan - Edirne Belediye
Başkanı, Saffet Emre Tonguç - Hürriyet Seyahat yazarı, Refika Birgül -
Yemek programcısı, Sebati Karakurt - Hürriyet Fotoğraf Editörü, Müge
Akgün - Yeme- içme kültürü yazarı, Nilay Örnek - Gazeteci, Metin
Suerkan - Brand Travel Kurucusu
1 / 32
Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı Trakya Bölgesi’nde çok farklı etnik kültürlerin bir araya getirdiği zengin bir mutfak bulunuyor. Ünlü Edirne tava ciğerinden badem ezmesine, Tekirdağ köftesinden Hayrabolu tatlısına parmak ısırtan lezzetleri jürimizle seçtik! İşte Trakya'nın deneyimlemeniz gereken en lezzetli 10 yemeği
2 / 32
Özellikle Edirne’ye gidip Selimiye Camii, Bayezid Külliyesi ve Bizans eserlerini gezip midenize de bayram ettirmelisiniz. İşte Trakya'nın damak çatlatan lezzetleri...
3 / 32
Ustalıkla kızartılıyor: Ciğer Tava / Edirne
Osmanlı’ya
yüz yıla yakın başkentlik yapan Edirne’nin en ünlü yemeği ciğer tava
için bile bu kente gelinir. Trakya’da otlayan süt danalarına ait
ciğerler kağıt gibi incecik kesilerek sıvı yağda ustalıkla kızartılıyor.
4 / 32
Vedat Milor’e göre en lezzetlisini 1964’ten beri hizmet veren Meşhur Ciğerci Kazım Usta’da yiyebilirsiniz.
5 / 32
6 / 32
Eski usul: Tekirdağ Köftesi / Tekirdağ
Son
yıllarda dondurulmuş olarak market raflarında bile bulunan Tekirdağ
köftesi fabrikasyon üretimle birlikte eski tadı-tuzunu kaybetti.
7 / 32
Ama dana etiyle yapılan ve ev yapımı biber salçasıyla sunulan köfteyi eski usul hazırlayan merkezdeki Meşhur Köfteci Apti Özcan’da tadabilirsiniz.
8 / 32
9 / 32
Ağızda dağılıyor: Badem Ezmesi / Edirne
Şeker,
badem ve yumurtayla yapılan ezme ağızda dağılıyor. Edirne’de kime
sorsanız en iyisinin 56 yıldır aynı yerde hizmet veren Keçecizade’de
tadacağınızı söyler.
10 / 32
Lezzetin sırrı ise tecrübe ve ezmenin içerisine yüzde 65 badem koymaları.
11 / 32
12 / 32
Tamamen elde: Satır Köfte / Edirne
Trakya’nın bir diğer ünlü köftesi de hazır kıyma kullanmadan satırlarla etin ince ince doğranmasıyla yapılıyor.
13 / 32
Keşan’ın ünlü lezzeti ile ilgili Sebati Karakurt, “Ağızda lokum gibi dağılan satır köftenin el lezzetlisini Keşan’daki Çamlıbel Restoran’da pişiriyorlar” diyor.
14 / 32
15 / 32
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder