Bu Blogda Ara

NANE-LİMONLA RAHAT İFTAR

Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı Vardarer, iftarda mideye birden yoğun yüklenmenin reflü şikayetlerini artıracağına dikkat çekerek şu önerilerde bulundu:
- İftara yarım bardak ılık suyla başlayın.
- Ardından bir küçük parça dil peyniri yiyin ve yarım kase çorba için.
- Bu yiyecekleri yedikten sonra 15 dakika ara verin.
- Ana yemek olarak haşlama veya fırında pişmiş et /tavuk yemeği, biraz patates püresi veya kıymalı sebze yemeği ve 2-3 kaşık makarna gibi hafif bir yemek tercih edin.
- Midenizin gerginliğini azaltmak için
yemekleri çok yavaş ve iyice çiğneyerek yiyin.
- Yemek sırasında fazla su içmeyin. Sıvı alımını yemek sonrasına bırakın.
- Yemek biter bitmez uzanmayın ya da yatmayın. Mutlaka biraz hareket edin.
- Yemekten sonra ıhlamur veya papatya çayı gibi rahatlatıcı çaylar içebilir, arada hafif bir sütlü tatlı yiyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder