Hazımsızlık Tedavisi İçin Bulunması Gereken Bitkiler: Sarmısak, Limon, Andız kökü, Karanfil, Menekşe çiçeği, Gül, Kuşburnu, Oğul otu, Bal
Hazırlanış Şekli:
* Havanda dövülerek ezilen sarmısak, macun kıvamına gelinceye kadar limon suyu ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan macunla bakla iriliğinde yapılan haplardan günde üç-beş tane yutulur.
* Andız kökü dövülüp ezildikten sonra karanfil ve menekşe ile birlikte demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya
gül suyu ve süzme bal ilave edilir. Hazırlanan karışım şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan şuruptan ısıtılarak günde üç fincan içilir.* Havanda dövülerek ezilen sarmısak, macun kıvamına gelinceye kadar limon suyu ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan macunla bakla iriliğinde yapılan haplardan günde üç-beş tane yutulur.
* Andız kökü dövülüp ezildikten sonra karanfil ve menekşe ile birlikte demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya
* Kuşburnu ve oğul otunun yaprakları, kaynar suda yirmi dakika süreyle demlenir. Süzülerek elde edilen karışıma rendelenmiş limon kabuğu ve süzülmüş bal ilave edilerek şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan şerbetten yemekten önce bir bardak içilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder